Rum- & Overfladedesinfektion

Komplet desinfektionssystem: Rhea Compact med egen Cubair luftrenser på trolley

Effektiv, veldokumenteret og miljøvenlig desinfektion af overflader og hele rum

Desinfektion af genstande, kontaktpunkter og rum er en central og vigtig komponent når det kommer til at stoppe spredningen af mikroorganismer og til at stoppe smitteveje, herunder en af vor tids helt store udfordringer: At begrænse spredningen af multiresistente bakterier. Og så kiggede Coronavirussen også forbi i 2020 og 2021 og... Og intet er som før.

CPH Clean Air er en af Skandinaviens førende virksomheder inden for professionel rumdesinfektion. Vores løsninger dækker primært to områder: Mobile maskiner til rumdesinfektion og overfladedesinfektion med damp. Vi tilbyder udstyr (med dertil hørende uddannelse), leje af udstyr (for eksisterende kunder) og så rykker vi også gerne selv ud og klarer hele processen for jer, inkl. validering hvis behovet er der.

Rumdesinfektion

Udfordringerne med mikroorganismer: bakterier, svampe, sporer og virus er mange. Vi har løsninger der effektivt desinficerer et helt rum, med brintoverilte tilsat en lille smule pereddikesyre. Vi har fravalgt sølv i vores formuleringer helt tilbage i 2012. Brintoverilte er en effektiv og veldokumenteret metode til at imødegå alle udfordringer, hvor som helst og når som helst. Mikroorganismer dræbes og smittevejene blokeres.

Luftbåren desinfektion med brintoverilte er et effektivt og omkostningsbilligt alternativ til traditionel, manuel desinfektion. Metoden er miljøvenlig og aktiv overfor alle sygdomsfremkaldende - eller patogene - mikroorganismer. Den er ikke korroderende og maskinerne er konsekvente, pålidelige og i stand til at nå ud i kroge og sprækker hvor menneskehænder kan have svært ved at komme til.

Vores maskiner er svaret på udfordringer som MRSA, C. Difficile, Coronavirus, VRE, skimmelsvamp, ESBL, Norovirus og meget mere.

Mobile enheder – billigere og effektivt alternativ til HPV

Oprindeligt brugte man brintoverilte i meget høje koncentrationer (30-35%) og i dampform (HPV = Hydrogen Peroxide Vapor). Denne metode benyttes stadig i dag, men typisk i højteknologiske laboratorie- og produktionsomgivelser. Kemien er svær at håndtere og maskinerne er komplekse, kostbare og ikke særligt mobile.

Efterhånden er det lykkedes for enkelte producenter at opnå resultater der matcher HPV-metoden med en langt mere håndterbar 7-8% brintoverilte i aerosol-form (AHP = Aerosol Hydrogen Peroxide) – dvs. bittesmå dråber, <10 µm, som også omtales som ’tør tåge’. Disse brintoverilteopløsninger er ofte tilsat et stabiliserende hjælpestof, f.eks. pereddikesyre og leveres oftest færdigblandet.

Det giver mulighed for mobile enheder, der er oplagte steder som hospitaler, sygehuse, plejeboliger, hjælpemiddeldepoter, institutioner, laboratorier, klinikker, ambulancer, fly, dyrefaciliteter, køkkener og mange andre steder.

Vi tilbyder

Hos CPH Clean Air har vi nøje udvalgt to producenter til at stå for vores udvalg af gennemtestede og veldokumenterede desinfektionsmaskiner/-robotter: Airinspace og Mobiwatch. De er begge franske og alle maskiner lever op til den franske norm for rum- og overfladedesinfektion: NF T72-281. Arbejdet med at få valideret teknologierne op imod afløseren for den franske, nationale norm: EU norm EN-17272 er i fuld gang. Mobiwatch lykkedes med dette i slutningen af februar 2021.

Når du sammenligner de mange, forskellige konstellationer af maskine & kemi, er det vigtigt at tage udgangspunkt i de anerkendte normer. Sammenlign æbler med æbler og pærer med pærer, ellers kan det hurtigt ende i en løsning der måske lover lidt rigeligt. Som med mange andre ting i livet gælder det også her, at hvis en løsning lyder for god til at være sand - så er den det nok. Træerne vokser sjældent ind i himlen og fysikkens love gælder også når vi desinficerer rum og overflader.

Ud over en overlegen kemi, er begge producenter lykkedes med at konstruere maskiner/robotter, som er i stand til at fremstille den perfekte tåge og optimale distribution af denne.

Kemien

Alle vores maskiner bruger en formulering bestående af 7-8% brintoverilte og 0,2-0,4% pereddikesyre. Kemien er individuelt optimeret til den enkelte enhed, men resultatet er det samme: effektiv uskadeliggørelse af mikroorganismerne. Effektiviteten af stabiliserede H2O2-formuleringer er dokumenteret på over 200 mikroorganismer til dato.

Vi har tidligere benyttet formuleringer tilsat sølv (op til 2012), men sølv er efter vores mening i sig selv problematisk ud fra miljøhensyn og mistænkes også for at være resistensfremmende. Derudover har vi efter tilsætning af pereddikesyre kunne fremvise markant bedre effekt, vi slår simpelthen flere mikroorganismer ihjel. Pereddikesyre er tilmed skånsom over for miljøet og har visse sikkerhedsmæssige fordele. Mobiwatch S PP formuleringen er godkendt af Fødevarestyrelsen, tilmed med 'dispensation for efterskyl'.

Overfladedesinfektion med damp

CPH Clean Air tilbyder også en effektiv løsning til professionel rengøring og overfladedesinfektion med damp.

Løsningen hedder SaniVap, og er først og fremmest effektiv og miljøvenlig rengøring med damp, men der er også dokumenteret desinficerende effekt, herunder effektiv bekæmpelse af multiresistente bakterier og dokumenteret biocid effekt på sporer.

SaniVap har mange års erfaring, og har udviklet udstyr og tilbehør til en lang række behov. Der er således en række specialudviklede mundstykker, der kan komme godt rundt i alle kroge og hjørner af møbler og hjælpemidler, til en lang række forskellige overflader og også til afløb og vandlåse.

Se mere om SaniVap her.

 

 

Din kurv
© 2020 Copenhagen Clean Air Company ApS | Webshop af MerkurNord
crosschevron-down