Desinfektion

Effektiv desinfektion er en vigtig del af at stoppe spredningen af bakterier og stoppe smitteveje, herunder en af vor tids helt store udfordringer: At begrænse spredningen af multiresistente bakterier.

CPH Clean Air er en af Skandinaviens førende virksomheder inden for professionel desinfektion. Vores løsninger dækker primært to områder: Mobile maskiner til effektiv rumdesinfektion og overfladedesinfektion med damp.

Rumdesinfektion

Udfordringerne med mikroorganismer som bakterier, svampe, sporer og virus er mange. Vi har løsninger der effektivt desinficerer et helt rum, med brintoverilte (H2O2). At bruge brintoverilte er en effektiv og veldokumenteret metode til at imødegå dem alle, hvor som helst og når som helst. Mikroorganismer dræbes og smittevejene blokeres.

Luftbåren desinfektion med brintoverilte er et effektivt og omkostningsbilligt alternativ til traditionel, manuel desinfektion. Metoden er miljøvenlig og aktiv overfor alle fire, sygdomsfremkaldende mikroorganismetyper: bakterier, svampe, sporer og virus. Den er ikke korroderende og maskinerne er konsekvente, pålidelige og i stand til at nå ud i kroge og sprækker hvor menneskehænder kan have svært ved at komme til.

Vores maskiner er svaret på udfordringer som MRSA, C. Difficile, ESBL, VRE, skimmelsvamp, Norovirus og meget mere. 

Mobile enheder – billigere og effektivt alternativ til HPV

Oprindeligt brugte man brintoverilte i meget høje koncentrationer (30-35%) og i dampform (HPV = Hydrogen Peroxide Vapor). Denne metode benyttes stadig i dag, men typisk i højteknologiske laboratorie- og produktionsomgivelser. Kemien er svær at håndtere og maskinerne er komplekse, kostbare og ikke særligt mobile.

Efterhånden er det lykkedes for enkelte producenter at opnå resultater der matcher HPV-metoden med en langt mere håndterbar 7-8% brintoverilte i aerosol-form (AHP = Aerosol Hydrogen Peroxide) – dvs. bittesmå dråber, <10 µm, som også omtales som ’tør tåge’. Disse brintoverilteopløsninger er ofte tilsat et stabiliserende hjælpestof, f.eks. sølv eller peredikkesyre og leveres altid færdigblandet.

Det giver mulighed for mobile enheder, der er oplagte steder som hospitaler, sygehuse, plejeboliger, hjælpemiddeldepoter, insititutioner, laboratorier, klinikker, ambulancer, fly, dyrefaciliteter, køkkener og mange andre steder.

Vi tilbyder

Hos CPH Clean Air har vi nøje udvalgt to producenter til at stå for vores udvalg af gennemtestede og veldokumenterede rumdesinfektionsmaskiner/-robotter: Airinspace og Mobiwatch. De er begge franske og alle maskiner lever op til den franske norm for rum- og overfladedesinfektion: NF T72-281 (den eneste i EU, som også er rygraden i EU’s normprojekt). Ud over en overlegen kemi, er begge producenter lykkedes med at konstruere maskiner/robotter, som er i stand til at fremstille den perfekte tåge og optimal distribution af denne.

Kemien

Alle vores maskinerbruger en formulering bestående af 7-8% brintoverilte og 0,2-0,4% peredikkesyre. Kemien er individuelt optimeret til den enkelte enhed, men resultatet er det samme: effektiv uskadeliggørelse af mikroorganismerne. Effektiviteten af stabiliserede H2O2-formuleringer er dokumenteret på over 200 mikroorganismer til dato.

Vi har tidligere benyttet formuleringer tilsat sølv, men sølv er efter vores mening i sig selv problematisk ud fra miljøhensyn og mistænkes også for at være resistensfremmende. Derudover har vi efter tilsætning af peredikkesyre kunne fremvise markant bedre effekt, vi slår simpelthen flere mikroorganismer ihjel. Peredikkesyren er tilmed skånsom over for miljøet og har visse sikkerhedsmæssige fordele. Vores Mobiwatch S PP formulering er godkendt af fødevarestyrelsen.

Mobiwatch

desinfektionsmaskine

Vi tilbyder to forskellige to forskellige modeller til rumdesinfektion fra franske Mobiwatch. Minibio til små rum og Maxibio til større lokaler. Læse mere her.

Airinspace

Rhea fra franske Airinspace findes i både en kompakt model (billedet) og den større Rhea Titan, der er flagskibet inden for vores desinfektionsrobotter. Læs mere her.

Overfladedesinfektion med damp

CPH Clean Air tilbyder også en effektiv løsning til professionel rengøring og overfladedesinfektion med damp.

Løsningen hedder SaniVap, og er først og fremmest effektiv og miljøvenlig rengøring med damp, men der er også dokumenteret desinficerende effekt, herunder effektiv bekæmpelse af multiresistente bakterier og dokumenteret biocid effekt på sporer.

SaniVap har 15 års erfaring, og har udviklet udstyr og tilbehør til en lang række behov. Der er således en række specialudviklede mundstykker, der kan komme godt rundt i alle kroge og hjørner af møbler og hjælpemidler, til en lang række forskellige overflader og også til afløb og vandlåse.

SaniVap

SaniVap er økologisk og biologisk rengøring med damp, der også kan bruges til desinfektion med dokumenteret effekt.

SaniVap kan leveres med en lang række forskelligt tilbehør, læs mere her.

0