Hvor rent er rent?

 In Uncategorized @da

Når vi snakker hygiejne og graden af renhed, kvaliteten af rengøring osv., er der mange måder at måle ”renhed” på. Hos CPH Clean Air forholder vi os til situationen, miljøet og behovet.

Er vi bekymret for vore overflader, skal vi i første omgang beslutte os for hvor rent vi har behov for, at der skal være. Skal overfladerne være sterile skal vi minimum have log6 reduktion af mikroorganismer, hvis en dekontaminering er tilstrækkeligt, kan log3 gøre det, selv om man oftest vil gå efter log4 for at være på den sikre side.

Vi måler CFU’er, tager aftryk og foretager ATP-målinger. Uanset, så findes der ikke én teknologi som dækker os 100% helt ind, hele tiden. Hvad nytter det at desinficere et helt rum hvis den næste person der kommer ind har en elendig håndhygiejne? Det nytter naturligvis, men pointen er, at hygiejne handler om at dreje på mange hygiejnefremmende ’håndtag’ som muligt, og helst i den samme retning.

Fjernbetjeningen øverst på siden er et godt eksempel på, at man i den pågældende hotelkæde har indset, at netop fjernbetjeninger kan være en kilde til at overføre smitte (der er fundet spor af stort set samtlige kropsvæsker på fjernbetjeninger rundt omkring). Der er mange andre, men her er i alle fald et hygiejnefremmende håndtag som man har besluttet at dreje på.

Når vi snakker renhed af luft, er der en helt klar klassifikation jf. ISO 14644-1. Dette er især relevant når vi rykker ind på hospitalerne og f.eks. har med immunsupprimerede patienter at gøre:

/var/folders/yq/45xmqt_d5ql_z84p0f4c1f1h0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/Cjzy5z2XzmIAAAAASUVORK5CYII=

0